Sähköturvallisuuslain 1135/2016 60 § mukaan sähkölaitteiston haltijan on nimettävä sähkölaitteistolle käyttötöitä varten käytönjohtaja, jos sähkölaitteistoon kuuluu yli 1000 voltin nimellisjännitteisiä osia tai sähkölaitteiston liittymisteho on yli 1600 kVA.

Käytönjohtaja vastaa siitä, että sähkölaitteiston käytössä ja huollossa noudatetaan sähköturvallisuuslakia, sähkölaitteisto on lain edellyttämässä kunnossa käytön aikana ja käyttötöitä tekevät henkilöt ovat ammattitaitoisia ja riittävästi tehtäviinsä opastettuja. 

Meiltä kattavat käytönjohtajapalvelut

Laadimme sähkölaitteistolle sähköturvallisuuden ylläpitävän huolto ja kunnossapito-ohjelman ja valvomme, että kaikki vaadittavat toimenpiteet suoritetaan ajallaan. Käytönjohtajapalvelut sisältävät määräaikavälein suoritettavat sähköturvallisuustarkastukset ja lämpökuvaukset, joiden avulla pyrimme torjumaan sähköpaloja ja ennaltaehkäisemään sähkönjakelun keskeytykset.

Kuulostavatko käsitteet sähkölaitteiston huolto ja kunnossapito-ohjelma, hätätoimenpiteet, SFS 6002 sähkötyöturvallisuuskoulutus, työmaadoittaminen, sähkölaitteiston lämpökuvaus, määräaikaistarkastus, suojareleen koestus, kytkentäohjelma, maadoitusmittaus, 20kV kytkinlaitoksen puhdistus tai loistehon kompensointi vierailta?

Ei hätää! Hyödyntämällä käytönjohtajapalveluitamme voitte luottaa siihen, että sähkölaitteistonne pysyy jatkuvasti kunnossa ja sitä on turvallista käyttää.

 

Lisätiedot:
Markus Saukko
Käytönjohtaja
Puh. 050 447 7790
markus.saukko@iecon.fi